0800331023

Особливості формування курсу гривні до фунта

Обмін валют - популярна фінансова операція не тільки у Вінниці, а й в інших містах України. Валюту міняють в декількох випадках, а саме:

  • для подорожей. Вигідно завжди поміняти гроші, якщо збираєтеся подорожувати, так як в Україні ви не зіткнетеся з подвійною конвертацією. Це дозволить заощадити на комісіях і на руках у вас буде більше грошей;
  • для здійснення міжнародних угод. Всі міжнародні компанії укладають угоди в міжнародній валюті;
  • для зберігання та інвестування. За рахунок того, що національна валюта досить нестабільна, більшість жителів України зберігають свої гроші в іноземній валюті.

Чому українці обирають фунт стерлінгів?

Курс фунту стерлінгів

Однією з найбільш стабільних валют світу є британський фунт. Крім стабільності дана валюта є однією з найстаріших. За останні кілька десятків років фунт стерлінг зберігає свої міжнародні позиції. Національною валютою він є не тільки в Об'єднаному Королівстві, але і в інших країнах світу, які підкоряються Великобританії. Навіть коли Великобританія входила до складу Євросоюзу, то внутрішні розрахунки проводилися тільки в фунтах.

В Україні GBP можна поміняти:

  • в банках. Це надійні фінансові установи, де ви зможете здійснити валютообмінну операцію без будь-яких ризиків. Однак істотний мінус полягає в тому, що поміняти британську валюту ви можете тільки в центральних відділеннях і не більше певного ліміту. Також в більшості випадків рідкісні іноземні гроші, як фунт, необхідно замовляти заздалегідь;
  • на чорному ринку. Тут курс може бути значно вище, ніж в банках, однак немає ніякої гарантії того, що вас не обдурять, або ж не видадуть фальшиві гроші. Тому варто міняти тільки в офіційних місцях, які забезпечать вам фінансову безпеку;
  • в обмінних пунктах. Практично всі обмінники зараз змінюють британську валюту, однак курс може значно відрізнятися. Тому варто вибирати обмінні пункти, де курс буде незначно відрізнятися від курсу Національного банку України.

Курс фунта стерлінга по відношенню до української гривні може залежати від багатьох факторів. За останні 5 років курс британської валюти був найнижчим, проте свої корективи внесла епідемія коронавірусу, яка сильно вдарила по економіці багатьох країн світу. Останні 3 місяці курс стабілізувався, але все-одно залишається високим. Багато фахівців стверджують, що в 2021 році вартість GBP може піти на спад, тим самим покращити економічний стан України. Однак точно це стверджувати можна буде тільки після того, як Кабінет Міністрів прийме бюджет на наступний рік.

КІТ Груп - ваш надійний партнер

Якщо ви хочете поміняти британський фунт стерлінг, але не знаєте де це зробити, то до ваших послуг обмінний пункт КІТ Груп. Протягом тривалого періоду часу компанія заробила собі не тільки клієнтську базу, а й репутацію надійного фінансового партнера. Курс фунта до гривні тут буде вигідніший, ніж в інших обмінниках країни. Ви можете поміняти гроші не тільки в відділенні обмінного пункту, а й онлайн. Це дозволить вам в будь-який час доби зробити обмін на будь-яку суму без обмежень. Також ви можете замовити необхідну суму, якщо в обмінному пункті її не виявилося. При обміні ви можете проконсультуватися з фахівцями обмінного пункту по усіх фінансових питань.