• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

ТОП-10 дешевих валют світу

Практично в кожній країні у світі уснує своя національна валюта. Є ходові валюти, рідкісні екзотичні, найдорожчі і найдешевші валюти, які практично нічого не варті. Нижче наведемо ТОП-10 найдешевших валют світу, які існують в світі.

Найдешевші валюти світу

Найдешевші валюти

  1. Венесуельський болівар. Відкриває цей антирейтинг венесуельська валюта, курс якої по відношенню до американського долара становить 1 долар = 484 149 венесуельських боліварів. На валюту суттєво вплинула пандемія коронавірусу. Дана валюта досить нестабільна і дуже схильна до інфляції. Деномінація валюти була проведена в 2018 році, коли інфляція була в розмірі 800000%.
  2. Іранський ріал. Дана валюта стала втрачати у своїй ціні в 1979 році після того, як в країні відбулася ісламська революція і багато хто виїхав з Ірану через незрозумілу економічну ситуацію. Пізніше була ірано-іракська війна, після чого були введені економічні санкції. Через те, що був обмежений доступ до валюти, стали з'являтися активно чорні ринки, що і призвело до інфляції валюти в 400%. До травня 2020 року інфляція склала 600%. Співвідношення іранського ріала до долара становить 41941:1 при офіційному курсі, а на чорному ринку - 244000:1.
  3. В'єтнамський донг. Сьогодні в'єтнамська валюта проходить процес змін, тому є майже знеціненою. Експерти стверджують, що країна рухається в правильному напрямку і незабаром зможе наздогнати своїх азіатських сусідів. Вартість в'єтнамського донга за 1 долар на сьогоднішній день складає 23170.
  4. Індонезійська рупія. Хоч Індонезія і є економічно стабільною країною, однак її національна валюта має вкрай низьку ринкову вартість. Хоч і відповідні органи і роблять всі можливі дії щодо зміцнення валюту, але поки не виходить стабілізувати індонезійські гроші. Вартість індонезійської рупії до долара становить 1 долар = 14587 індонезійських рупій.
  5. Узбецький сум. Дана валюта була введена в обіг в 1994 році. Після декількох змін в економіці Узбекистану в 2017 році курс сума до долара склав 8100, однак на сьогоднішній день 1 долар = 10 266 узбецьких сум.
  6. Сьєрра-Леонський леоне. Сьєрра-Леоне - дуже бідна країна в Африці, тому й не дивно те, що її національна валюта має таку низьку ринкову вартість. Нещодавно країна пережила війну і смертельну епідемію вірусу Ебола. На сьогоднішній день курс національної валюти становить 1 долар = 9889 Сьєрра-Леонських леонів.
  7. Франк Республіки Гвінея. Через те, що в країні панує висока інфляція і процвітає бандитизм, національна валюта не має високу вартість, хоча Гвінея має великий запас золота, алмазів, алюмінію. Курс становить 1 долар = 9661 франка.
  8. Лаоський кип. Це єдина валюта, яка не потерпіла девальвацію. Протягом всього часу валюта зміцнює свої позиції і зараз її курс становить 1 долар = 9113 лаоського стос.
  9. Парагвайський гуарані. Парагвай - друга за бідністю Південноамериканська країна, це позначилося і на її національній валюті. Це пов'язано не тільки з економічним становищем країни, але і високою інфляцією і корупцією. На експорт йде лише хлопок і соя, які не здатні принести дохід в бюджет країни. Курс парагвайської валюти становить 1 долар = 6965 гуарані.
  10. Камбоджійський ріель. Закриває антирейтинг дана валюта. У Камбоджі орган влади - це монархія. Місцеве населення вважає за краще використовувати в якості розрахунку американський долар, що істотно знижує вартість місцевої валюти. Курс 1 долара в Камбоджі дорівнює 4098 камбоджійських ріел.

Як видно, в світі існує чимало країн, в яких гроші нічого не варті і люди живуть за межею бідності. Однак експерти не виключають, що в майбутньому їх економіка і фінансовий стан може стабілізуватися і вийти на гідний рівень, адже жодна валюта в світі не застрахована від девальвації.