0800331023

Чи користується іноземна валюта в Україні попитом?

Курс валют Вінниця

За 30 років незалежності України, в країні багато що змінилося. Одними з найбільш складних періодів були перші роки незалежності, так як жителі країни не були впевненими у своєму майбутньому. Фінансові структури лихоманило аж до 1996 року, поки Національний банк України не затвердив національну валюту - гривню. До цього періоду в країні була гіперінфляція і всі українці були мільйонерами. У той час було складно купити іноземну валюту, так як отриманих грошей не вистачало на проживання. На багатьох підприємствах зарплата видавалася виготовленою продукцією, хоча це не заважало виникненню обмінних пунктів, які були на той час в дивину для українців. Коли національна грошова одиниця стабілізувалася, обмінні пункти стали користуватися попитом, тим самим витісняючи комерційні банки.

Де можна вигідно зробити обмін валют в Україні?

Незважаючи на те, що пройшло 2 десятиліття, можна виділити 3 найпопулярніші способи обміну валют:

  • комерційні банки. Один з найбільш надійних способів зробити обмін з максимальним ступенем захисту. У банках є все необхідне обладнання, яке дозволить визначити справжність як іноземної валюти, так і місцевих грошей. Для того, щоб зробити обмін в подібному закладі, необхідно пройти ряд ідентифікаційних процесів, які займають час і не завжди зручні для клієнта. Також існують обмеження, які встановлені Національним банком України, які не дозволяють обмінювати валюти більше денного ліміту. Тому банки гарні в тому випадку, якщо вам необхідно обміняти гроші еквівалентом 500 доларів США;
  • чорні ринки. У період становлення України чорні ринки були практично основним джерелом для отримання іноземних грошей. Сьогодні популярність чорних ринків знизилася, проте вони існують і досі. Головним пріоритетом для українців є те, що тут можна обміняти будь-яку суму без обмеження і без ідентифікації. Істотний мінус тіньових обмінників полягає в тому, що ви не захищені від того, що можна обміняти фальшиві гроші, тим самим ставши жертвою шахраїв;
  • обмінні пункти. Обмінники поєднують в собі кращі якості комерційних банків і чорного ринку. В даних фінансових установах ви можете без обмежень обміняти необхідну суму грошей, при цьому всі фінансові операції залишаються в цілковитій безпеці. Для того, щоб поміняти без ризиків гроші, необхідно вибирати обмінники з хорошою репутацією. Не варто довіряти пунктам обміну з завищеними курсами, тому перед тим, як зробити обмін валют в обмінниках, необхідно більш детально проаналізувати фінансовий ринок.

Де можна швидко і безпечно провести обмін грошей?

Виходячи з того, що українці часто користуються пунктами обміну, слід зробити висновок, що населення більше довіряє іноземній валюті, ніж національній. Цьому є логічне пояснення: на протязі всього періоду українська гривня показує досить нестабільні показники. Одна з таких причин - це складна політична ситуація на Донбасі. Незважаючи на це, можна побачити позитивну динаміку того, що останні кілька років курс української гривні стабілізувався. Найпопулярнішими іноземними валютами в Україні є:

  • американський долар;
  • євро;
  • швейцарський франк;
  • польський злотий;
  • британський фунт.

Долар є найпопулярнішою валютою не тільки в Україні, а й в усьому світі. У доларах ведуться всі міжнародні економічні відносини, тому економічна ситуація в світі прямо залежить від валюти США.