• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Комерційний курс валют: вигода від обміну

Обмін валют Вінниця

Для багатьох сучасних українців найбільш вигідним є комерційний курс валют, який пропонують банки, чорний ринок і пункти обміну валют. Дані установи функціонують на базі відповідної ліцензії (крім чорного ринку), а також відштовхуються від ставки НБУ. Сам Нацбанк формує ставку офіційного курсу після того, як отримає результати міжбанківських торгів і балансу між попитом і пропозицією.

Що впливає на комерційний курс?

На відміну офіційного курсу, комерційний має більш високе котирування, так як банки та обмінники додають в нього комісію - свій прибуток. На розмір комерційного валютного курсу впливають різні фактори:

  1. Політична обстановка. Оскільки між РФ і Україною вже 7 років триває військово-політичний конфлікт і у нас спостерігається нестабільна ситуація, гривня стрімко дешевшає щодо іноземних валют.
  2. Економічне становище України. На валютному курсі позитивно відображається приріст ВВП, скорочення інфляції та безробіття, збільшення держбюджету, співпраця з інвесторами.
  3. Стан торгового балансу. Девальвація української грошової одиниці відбувається через перевищення імпорту над експортом. Це відбувається через скорочення кількості інвалюти на внутрішньому ринку. Дефіцит породжує подорожчання іноземних грошей.
  4. Купівельна спроможність українців і їхня довіра до місцевої валюти.
  5. Сезонність і інші фактори.

Передбачити зміни курсу зможе кожен, якщо буде стежити за фінансовими та економічними новинами. Вони своєчасно повідомляють, чи змінилася купівельна спроможність українців, чи впав рівень інфляції та ін. Якщо рівень інфляції підвищився, то варто очікувати збільшення курсів долара, євро та інших іноземних валют.

Додатково на комерційний курс впливає фінансова підтримка МВФ. Як тільки Україна отримає черговий транш, стан гривні стабілізується. Фінансова підтримка допомагає стримувати інфляцію і підвищує попит на національну валюту.

Де в Україні доступний кращий комерційний курс?

Дана компанія має десятки філій по Україні, багато з них працюють цілодобово, щоб ви могли в будь-який час здійснити обмін валют. На сайті КІТ Груп регулярно публікуються свіжі зміни крос-курсів, щоб ви могли вигідно обміняти долари, євро, юані, швейцарські франки і іншу валюту. Тут можна зафіксувати валютний курс, зробити переказ грошових коштів по країні і обміняти старі купюри.